Gör jobbiga beslut enklare med en familjerättsadvokat

Ingen vill vara i en situation där du behöver juridisk hjälp, men ibland behövs det. Om du går igenom en skilsmässa är det viktigt att du får hjälp av en jurist med erfarenhet inom familjerätt.

Att behöva juridisk hjälp inom familjen är något de flesta helst vill slippa. Det bästa är alltid att försöka lösa konflikterna inom familjen utan utomstående hjälp. Däremot kan det komma tillfällen där du måste få hjälp inom familjerätten. Vad innebär då familjerätten? Den räknas in till civilrätten, och som namnet föreslår handlar det om familjens rättigheter och skyldigheter. Inom familjerätten ingår exempelvis vårdnadstvist, samboavtal, bodelning och skilsmässa. Att välja rätt advokat är viktigt eftersom det är en person som kommer att representera dig. Det är någon som du kommer att spendera mycket tid tillsammans med och som du vill kunna känna dig trygg med.

Gå inte igenom en skilsmässa eller vårdnadstvist själv

Tiden när man går igenom en skilsmässa kan vara en väldigt svår period i ens liv. Inte enbart ska alla ägodelar delas upp, utan många gånger är det även barn inblandade vilket gör det hela ännu svårare. Vissa klarar av detta själva och kommer fram till en överenskommelse. Men tyvärr är detta inte alltid möjligt av många olika anledningar. En advokat kan hjälpa dig att ta dig igenom detta. Du får bland annat juridiskt stöd och rådgivning. Ni kan tillsammans komma fram till en lösning som passar din familj på det bästa sättet. Ibland är detta att ena partnern får ensam vårdnad, eller begränsat umgänge. Vad det än är så arbetar alltid en advokat utifrån ditt intresse, och representerar dig och din vilja.

Jurist eller advokat - vad är bäst?

Den stora skillnaden mellan advokat och jurist är att “advokat” är en skyddad titel, vilket inte jurist är. Detta innebär att nästan vem som helst kan kalla sig jurist, utan att faktiskt ha en juridisk utbildning. Många jurister har däremot någon form av juristutbildning, men det är viktigt att kontrollera detta innan du anställer en jurist. En advokat däremot är en titel som är skyddad enligt lag. Detta betyder att inte vem som helst kan öppna en firma och kalla sig själv advokat. En advokat måste vara med i Advokatsamfundet, som ställer höga krav för att acceptera nya medlemmar. För det första krävs det en juristutbildning, men även praktik i tre år på en kvalificerad juridisk verksamhet. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.familjerättstockholm.com

7 May 2020