Anklagad för misshandel

Att bli anklagad för en misshandel man inte begått är jobbigt. Bra att veta är att man har rätt till försvarsadvokat för att få hjälp och stöd under processen.

Att man ska bli misstänkt för ett brott är något man tar för givet aldrig ska hända. När det ändå gör det är man helt omedveten om vilken hjälp och vilket stöd man kan få. Att man har rätt till en försvarsadvokat redan i ett tidigt skede är det många som inte har en aning om. Vilket kan få konsekvenser för den misstänkte. En advokat vet vad som är viktigt och vad de ska leta efter för bevis.

För Andreas kom det som en överraskning att hans ex anmält honom för misshandel. Uppbrottet hade varit svårt och anledningen var att han varit otrogen. Så han förstod hennes ilska. Men att hon skulle anmäla honom för misshandel hade han aldrig kunnat drömma om. Men det var precis vad som hände.

Osann historia om misshandel

Han trodde först att polisen hade kontaktat fel person. Men insåg snart att det var han som var misstänkt för misshandel. Lyckligtvis hade han kontaktats av en bra polis som förklarade att han hade rätt till en försvarsadvokat. Han kunde be om en speciell advokat om han önskade. Annars skulle de tilldela honom en. Viktigt var att om han skulle bli fälld kunde han bli återbetalningsskyldig för advokaten.

Det var Andreas inte orolig för. Hur skulle han kunna bli åtalad? Det var när han kontaktades av advokaten som han förstod vilken soppa han hade hamnat i. Det fanns bilder på den före detta flickvännen som bevismaterial. Vilket var hemskt men inte direkta bevis mot honom. Advokatens arbete gjorde att Andreas kunde bevisa att han var på annan plats när misshandeln skett. Andreas var tacksam över polisens information tidigt i processen. Det var något som gjorde att allt gick relativt fort att komma igenom.

28 Feb 2024