Vårdnadstvist i Göteborg: Lösningen när umgänget inte fungerar

Att ha en sund och fungerande relation mellan föräldrar är avgörande för barnens välbefinnande. Om umgänget inte fungerar kan det vara nödvändigt att söka juridisk hjälp genom en vårdnadstvist i Göteborg.

Att hantera konflikter för att säkerställa barnens bästa

Khalid var rasande. Återigen hade Maria skickat ett sms och anklagat honom för att ha tappat bort barnens saker. Den här gången handlade det om deras stövlar. Han visste att han hade placerat stövlarna på rätt plats för barnen på fritids.

Han svarade med ett tydligt foto av stövlarna. Maria svarade argt att fotot kunde ha tagits för flera veckor sedan. Khalid sjönk ner i soffan. Allt han ville var att få träffa sina barn oftare och ha mer tid med dem. Han hade blivit beviljad umgänge varannan helg, från fredag eftermiddag till måndag morgon.

Lösningen: En vårdnadstvist i Göteborg för att klargöra umgänget

Han började gå igenom alla sparade sms. Maria hade anklagat honom för allt möjligt. Som den godhjärtade person han var, hade han alltid backat och bett om ursäkt för saker han inte ens hade gjort. Nu var det dags att få upprättelse. Han började överväga möjligheten att bli den boende föräldern och på så vis få träffa sina barn oftare. För att genomföra detta behövde han hitta en juridisk representant och inleda en rättslig process. Han hade inte för avsikt att berätta något för varken barnen eller Maria ännu. De skulle få veta i rätt tid.

Det var tur att han skulle inleda en vårdnadstvist i Göteborg. En kollega på jobbet, Casper, hade precis gjort det och hade anlitat den absolut bästa advokaten – samma advokat som Khalid planerade att anlita. Förhoppningsvis skulle han snart kunna ta hand om sina barn på ett mer regelbundet och betydande sätt. Han ringde genast till advokaten för att påbörja processen.

6 Jun 2023