En Offentlig Försvarare - Din Räddning i rättsliga processer

Är du i behov av hjälp under en rättslig process, men har inte råd att anlita en toppadvokat? Då är en offentlig försvarare precis vad du behöver för att få den hjälp du förtjänar.

Vad gör en offentlig försvarare och vilken är skillnaden mot en försvarsadvokat?

Det kan vara svårt att hålla koll på alla termer och dessutom är det utmanande att veta vilka rättigheter du har. Men en sak är säker: Du har rätt till en rättvis behandling.

Om du blir frikänd från alla anklagelser efter rättegången, kommer staten att betala för din offentliga försvarare. Detta är en rättvis överenskommelse eftersom en rättsprocess ofta drar ut på tiden och kan kosta dig alla dina besparingar. Och det var ju inte ditt fel.

Offentlig försvarare även när du anses vara skyldig

Även om det visar sig att du är skyldig till ett brott, kan en offentlig försvarare vara till hjälp. Statens utvärdering av din årliga inkomst kommer att leda till en rättvis bedömning av dina ekonomiska möjligheter. Det är av yttersta vikt att du som individ får rättvis behandling oavsett din situation.

Att använda en offentlig försvarare är ett sätt att garantera att du får det skydd och den hjälp du förtjänar. När du misstänks för ett allvarligt brott kan du begära att få en specifik advokat. Förmedla din önskan till polisen eller åklagaren för att få möjlighet att välja en advokat som du känner dig trygg med.

Välj en offentlig försvarare för din trygghet och rättvisa

En offentlig försvarare finns till för att ge dig trygghet och försäkra att dina rättigheter blir tillgodosedda. Oavsett om du är oskyldigt anklagad eller erkänner ditt brott, förtjänar du en professionell försvarare vid din sida.

När du samarbetar med en offentlig försvarare får du tillgång till deras expertis och erfarenhet inom rättssystemet. De kommer att arbeta för att säkerställa en rättvis behandling för dig och hjälpa till att uppnå det bästa möjliga resultatet i din rättsliga process.

Läs mer om vad en offentlig försvarare är här: offentligförsvarare.se

29 Jun 2023