Advokat Malmö - välj rätt juridisk hjälp

Att välja rätt advokat i Malmö kan vara den stora skillnaden mellan en friande eller en fällande dom. Oavsett om du är misstänkt för ett brott eller om du är utsatt för ett sådant så kommer en advokat i Malmö att kunna hjälpa dig - och göra skillnad.

Är du misstänkt för ett brott som kan leda till fängelse så kan dessutom en advokat i Malmö anlitas som din offentliga försvarare. Många är inte medvetna om att man kan lämna in en egen begäran om vilken advokat man vill ha. Man nöjer sig med den person som utses av rätten. Vilket givetvis kan vara bra - men som även kan visa sig vara förödande.

Kostnaden för en offentlig försvarare tas av staten

En advokat i Malmö kommer oavsett vilket att ta med sig kunskap och juridisk expertis, men det måste även finnas en personkemi och en relation där man känner förtroende och tillit. Det ger man sig själv bättre förutsättningar att få om man själv kan göra valet och på egen hand lämna in en begäran om en offentlig försvarare.

Det handlar dessutom om en kostnad som tas av staten. Vilket är en viktig rättsprincip i Sverige där vi - till skillnad från exempelvis USA - inte låter plånboken vara avgörande för hur vårt försvar ser ut. Det du däremot bör veta är att du kan bli återbetalningsskyldig om du döms. Går du fri så behöver du inte betala någonting.

Utsatt för ett brott? Anlita en advokat

Även ett brottsoffer har rätt till juridisk expertis och kan anlita en advokat i Malmö som målsägarbiträde. Även där blir kostnaden något som staten tar hand om.

Viktigt här är att man känner att advokaten sätter sig in i ärendet och att hen också fungerar som ett mentalt stöd genom en rakt igenom jobbig resa mot upprättelse i juridisk mening.

Kontakta olika advokatbyråer i Malmö och känn hur de olika advokaterna känns för just dig. Du måste känna trygghet och en stabil axel att luta dig mot då det blåser som värst.

12 Jun 2023