En brottmålsadvokat kan sitta med vid polisförhör

Att som brottsoffer eller brottsmisstänkt ha en bra advokat vid sin sida, och som tillvaratar ens intressen, är viktigt för att man ska få en rättvis rättegång. Men hur hittar man en advokat?

Att ingå i en brottsutredning är aldrig roligt, vare sig man är misstänkt eller utsatt för ett brott. Många gånger kan det kännas bättre att redan tidigt i processen ta hjälp av brottmålsadvokat. Då kan advokaten sitta med vid polisförhör som stöd.

En erfaren brottmålsadvokat vet också vilka frågor som polisen kan tänkas ställa, och kan på så vis också förbereda sin klient inför förhöret. Sitter man dessutom häktad med restriktioner kan advokaten sköta kontakten med familj och andra på utsidan.

Hitta rätt advokat

Ekonomi ska inte vara ett hinder för en rättvis rättegång. Därför kan man ha rätt till en offentlig försvarare, om brottet man misstänks för kan ge mer än sex månaders fängelse. Då är det staten som står för advokatkostnader och man blir bara återbetalningsskyldig för hela- eller delar av beloppet om man fälls för brottet.

Det är tingsrätten som beslutar om man ska få en offentlig försvarare, och i samband med detta har man möjlighet att önska vilken försvarsadvokat man vill ha. Den advokat man väljer ska vara specialiserad på brottmål och även ha erfarenhet av att ha företrätt klienter i liknande fall.

På de olika advokatbyråernas hemsidor brukar man kunna hitta information om deras advokater och specialområden. Man kan även få hjälp att hitta en advokat via Advokatsamfundet. Läs mer om brottmålsadvokat på denna webbsida: brottmålsadvokathelsingborg.se 

8 Jul 2021