Efter en våldtäkt behöver man hjälp

Att utsättas för våldtäkt är en fruktansvärd upplevelse som ingen borde behöva gå igenom. Den som har råkat ut för det kan behöva all hjälp den kan få.

Moa låg hopkrupen i fosterställning på sängen. Hon hade legat så här i flera timmar, helt förtvivlad. Innan dess hade hon stått i duschen i över en halvtimme och skrubbat sig tills skinnet blev alldeles rött och ömt. Det var skönt när det gjorde ont. Det tog tankarna från det fruktansvärda som hon hade råkat ut för.

Nu kom dock tankarna tillbaka igen. Våldtäkt. Det som hade hänt spelades upp i hennes hjärna om och om igen som en film som hade hakat upp sig. Hon hade varit på föräldrafri fest. Någon hade bjudit henne på dricka, cola med sprit i. Det hade känts nytt och spännande för henne att dricka alkohol. Hon hade känt sig som en i gänget.

Advokathjälp vid våldtäkt

Sen mindes hon inte så mycket mer. Hon hade vaknat upp på en säng, väldigt groggy och illamående. Genast hade hon känt att något var väldigt fel. Trosorna låg på golvet och det ömmade väldigt därnere. Hon hade stapplat in på toaletten. Blod på pappret.

Nu ville hon bara sova och glömma allt. Men det var helt omöjligt att sova. Hon tog upp mobilen och började fundera på vart hon kunde vända sig för att få hjälp. Med darriga fingrar knappade hon in det fruktansvärda ordet, våldtäkt. Alldeles för många träffar. Det var knappt hon orkade att gå vidare. Långt upp i listan lyste dock orden “advokathjälp vid våldtäkt” mot henne. Det var kanske dit hon borde vända sig?

6 Aug 2022